Bel ons

Maak de drukste klantenservice periode leuk

Maak de drukste klantenservice periode leuk

Hoe zorg je er nou voor tijdens de drukste klantenservice periode om er toch iets moois van te maken?

Helaas hebben we nog steeds te maken met het corona virus en de norm is nog steeds om thuis te werken. Mensen vinden het fijn om in de drukke tijd van het jaar online te bestellen. Dat is nu dan ook de beste manier om te doen, want we moeten de drukte zoveel mogelijk vermeiden. Hierdoor gaat de klantenservice afdeling het dit jaar waarschijnlijk extra druk krijgen. Met deze tips maken de medewerkers er iets moois van.

Deel succesverhalen

Het is goed om als collega’s onder elkaar tips te geven en om van elkaar te leren. Maar daar horen ook de succesverhalen bij. Vertel elkaar als er iets fout gaat maar vergeet ook vooral niet de dingen te vertellen die juist goed gaan. Vertel dan waarom het gesprek zo goed is gegaan. Zijn er grapjes gemaakt? Of vonden ze juist de services heel goed. Door dit te delen met je collega’s leer je ook. Van iemands succesverhaal kun je leren. Dit kun je namelijk de volgende keer ook meenemen in jouw gesprek.

Maak op tijd planningen

Tijdens de feestdagen heeft iedereen het druk. We hebben als eerste sinterklaas en niet veel later komt kerst alweer. Iedereen is dus bezig met het inkopen doen van cadeaus, het maken van surprises, het diner samenstellen en ga zo maar door. Mensen zijn dus en thuis druk en ook nog is op werk. Zorg daarom dat er op tijd een planning is gemaakt van wie wanneer werkt. Iedereen moet op tijd het rooster hebben gekregen en het is handig om rekening te houden met de wensen van mensen. De een wil graag sinterklaas of kerst vieren en de ander geeft er minder om.

Plan een feestelijk moment met het personeel

Dit jaar is alles anders. Hoe je normaal gesproken iedereen bij elkaar had gehaald op kantoor om het einde van het jaar te vieren zal dat dit jaar niet gaan. Maar dit hoeft niet te betekenen dat er helemaal niks gevierd kan worden. Er is namelijk genoeg digitaal te doen. Een kerstontbijt kan namelijk ook via een call. Breng bij iedereen een lekker ontbijtje thuis en geniet er vervolgens samen van. Zorg er in ieder geval wel voor dat er iets geregeld wordt.

Verwen je personeel een extra beetje

Het is belangrijk om goed voor je personeel te zorgen. Dit kun je op vele manieren doen maar denk aan leuke kleinigheidjes. Laat je personeel bijvoorbeeld ook wat leuke producten uittesten. Of bijvoorbeeld nu met sinterklaas en kerst, leg een lekkere chocoladereep neer of lekkere kerstkransjes. Schrijf aan iedereen een leuk kaartje dit kan je persoonlijk aanleveren of digitaal. Op deze manier laat je weten dat je ze dankbaar bent voor het harde werk.

Related posts

magnifiercrossmenuchevron-down